dimarts, 9 d’abril del 2013

Anàlisis sobre la Casa Martí

La Casa Martí es troba situat al carrer Montsió de Barcelona. És un edifici modern, el qual va ser construït per Josep Puig. Aquesta casa va ser un encàrrec de la família política d'en Francesc Vilumara.  Aquest edifici té característiques més europees que catalanes. Destaca


-       Els seus grans finestrals ogivals amb vidrieres policromades i també per la col·locació dels adorns de les finestres i del balcó.  



-  A l’exterior destaquen escultures d’ Eusebi Arnau, ferros forjats de Manuel Ballarín i al pedestal de la cantonada, l’estàtua Sant Josep de Llimona. La que trobem és una reproducció de l’original la qual va ser destrossada durant la guerra civil i recuperada per l’ Ajuntament l’any 2000.

-  L’edifici no es va conservar. La llinda original de la porta feta per Puig i Cadafalch, va desaparèixer en una de les tantes reformes que el local ha patit.
   



-   A la planta baixa hi ha un restaurant anomenat el “Quatres Gats” el qual va ser un dels centres artístics i culturals de Barcelona. La decoració interior d’aquest restaurant, la va pagar Ramon Casas, qui va comprar un mobiliari medieval dissenyat per Puig i Cadafalch un altre aspecte a destacar dins el restaurant és el quadre on l’amo de la cerveseria Pere Romeu i Ramon Casas apareixen pedalejant una bicicleta per a dos persones, el quadre original es troba al Museu Nacional d’Art de Catalunya.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada