dimarts, 9 d’abril del 2013

L'Arquitecte Josep Puig i Cadafalch

Josep Puig i Cadafalch, va néixer a Mataró, a la província del Maresme, el dia 17 d’octubre de l’any 1867.
L'arquitecte de la Casa Martí va ser Josep Puig i Cadafalch, un gran arquitecte modernista historiador de l'art i polític català.
La casa Martí no va ser un dels grans edificis que va construir, les més importants van ser la Casa Amatller (1898-1900) i la Casa de les Punxes (1903-1905).
El seu mestre del modernisme va ser  Domènech i Montaner, en el que es veu reflectit en moltes dels detalls que feia servir el propi Josep Puig i Cadafalch en les seves obres.
La primera casa que va construir aquet arquitecte d'estil modernista va ser la casa Martí (1986), aquesta casa va ser influenciada per aspectes de  wagneriana de l'època. . La construcció d’aquesta casa va ser un encàrrec per part de la família política d'en Francesc Vilumara, industrial tèxtil. Es troba situat al carrer Montsió, 3 de Barcelona.
Era especialista en l’art romànic inclús de fama internacional, gracies a les múltiples obres relacionades amb aquet tema. També va dirigir excavacions a Empúries a partir de l’any 1908. Va rebre molts reconeixements i títols gracies a la seva trajectòria professional.

Glòria Martínez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada